Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αναφορά Στο Instabus

H τεχνική instabus είναι μια "νέα" τεχνική αμφίδρομης επικοινωνίας και διαχείρισης λειτουργιών στις εγκαταστάσεις κτιρίων. Ένα καλώδιο συνδέει μεταξύ τους όλες τις συσκευές και τα "έξυπνα" μέρη μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης και δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας και μεταβίβασης δεδομένων ή εντολών και αυτόματων λειτουργιών. 
Η ηλεκτρική εγκατάσταση προσαρμόζεται στις ανάγκες του κτιρίου και των ανθρώπων που θα το χρησιμοποιούν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και του κατάλληλου software, απλοποιώντας τόσο τη διαδικασία της εγκατάστασης όσο και τη χρήση. Οι συσκευές instabus μπορούν να αντικαταστήσουν τις συμβατικές συσκευές της ηλεκτρικής εγκατάστασης και να προσφέρουν νέες δυνατότητες και λειτουργίες. 
Η τεχνική instabus είναι σήμερα ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη αλλά και σε πολλές εκτός Ευρώπης χώρες και υποστηρίζεται από περισσότερες από 100 εταιρίες ως τεχνική KNX (πρώην ΕΙΒ).

  • Σε ποια κτίρια τοποθετείται

Το instabus είναι ένα δίκτυο συσκευών και πρέπει να έχει ένα ελάχιστο μέγεθος έτσι ώστε το αρχικό κόστος μελέτης, εγκατάστασης & ρύθμισης να αποσβεστεί από την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει στη διάρκεια της ζωής του κτιρίου.
Από την εμπειρία των έργων που έχουμε εκτελέσει μέχρι σήμερα προτείνουμε τη χρησιμοποίηση του instabus σε:

όλα τα επαγγελματικά κτίρια (ίσως φαίνεται υπερβολικό αλλά είναι πολύ λίγα τα επαγγελματικά κτίρια όπου το instabus δεν θα πρόσφερε άνεση, ασφάλεια και οικονομία),

τμήματα κτιρίων με ανάγκες για ρύθμιση στάθμης φωτισμού και σκηνικά λειτουργιών (π.χ. παρουσίαση, ομιλία, γεύμα, καθαρισμός κ.ά.)

πολυεπίπεδες κατοικίες μεγαλύτερες από 150 τετραγωνικά μέτρα

κατοικίες με ηλεκτρικά ρολά, τέντες, κουρτίνες ή περσίδες

εξωτερικούς χώρους ή κήπους με τεχνητό φωτισμό για την ανάδειξή τους (περισσότερα από 40 κυκλώματα)


  • Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα

Το instabus είναι ένα σταθερό δίκτυο αποκεντρωμένου ελέγχου ανοιχτής αρχιτεκτονικής με πολλά πλεονεκτήματα. Τα βασικά είναι:

σύμφωνο με το ευρωπαϊκό στάνταρτ ΕΝ 50090

συνδυάζει τις καλύτερες συσκευές από τους καλύτερους κατασκευαστές

ευρεία γκάμα συσκευών ελέγχου για πολλές από τις ανάγκες του σήμερα και σίγουρο μέλλον για τις ανάγκες του αύριο

αν μια συσκευή δεν υποστηρίζεται μετά από λίγα χρόνια από τον προμηθευτή της, μπορεί να αντικατασταθεί από ισοδύναμη από άλλον προμηθευτή

περιορίζει τα κόστη επισκευής και τροποποιήσεων

στη διάρκεια της ζωής του έργου είναι δυνατόν να το διαχειριστούν διαφορετικοί μηχανικοί, που έχουν την τυποποιημένη εκπαίδευση του οργανισμού KNX (πρώην EIBA). Λίστα με EIB/KNX Partner βρίσκεται στο website της ΚΝΧ

η τεχνική instabus δοκιμάζεται, πετυχαίνει και βελτιώνεται για πάνω από 15 χρόνια σε όλη την Ευρώπη σε χιλιάδες εφαρμογές και είναι μια ώριμη τεχνολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου